Wednesday, March 13, 2013

Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για τις εκλογές στην ελληνική κοινότητα Βρυξελλών


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται σας καλεί σε μια ανοιχτή συνέλευση την 
 
Πέμτπη 21 Μάρτη, ώρα 18:30,

Στo PianoFabriek (αίθουσα Casblanca II), Rue du Fort 35, 1060 Saint-Gilles


με σκοπό να συζητήσουμε την συμμετοχή της πρωτοβουλίας στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. Μέλη της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Κοινότητας στις 17 Μάρτη, και θα κάνουν μια σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν (μια σύντομη περίληψη εδώ). Οι εκλογές θα διεξαχθούν τελικά στις 21 Απρίλη.
 


Στόχος της συνάντησης είναι:


- να συν-διαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο με το οποίο θα συμμετέχουμε στις εκλογές,


- να γίνει ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβουλίας και το πώς θα διαχειρισθούμε τυχόν έδρες στο ΔΣ της Κοινότητας


- να παρουσιαστούν οι υποψήφιοι και να εξετασθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες συμμετοχές


Οι βασικές μας επιδιώξεις σχετικά με την Κοινότητα είναι:


- η μέριμνα, στοιχειώδης βοήθεια και προσανατολισμός στους νέους μετανάστες που φτάνουν τώρα από την Ελλάδα στο Βέλγιο (σχετικά με την εξεύρεση εργασίας, την εκμάθηση της γλώσσας κα.), πχ. με εκδηλώσεις σαν κι αυτή πχ. με εκδηλώσεις σαν αυτή.- τη συνεργασία με το βελγικό συνδικαλιστικό κίνημα και τα υπόλοιπα κινήματα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία εδώ αλλά και την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας παντού- η παρέμβασή μας στις διαδικασίες της κοινότητας με σκοπό  την προώθηση θέσεων αντιφασιστικών και υπέρ των εργαζομένων και των δημοκρατικών ελευθεριών.


Στη συζήτησή μας θα θέλαμε να εμπλουτίσουμε και να εξειδικεύσουμε τα σημεία αυτά. 


===========================================================================


Η Πρωτοβουλία :


- είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο (έτος ίδρυσης 2010). Κοινό παρονομαστή τους έχουν την αντίθεση στις πολιτικές λιτότητας και τον εθνικισμό και το όραμα για μια πιο αλληλέγγυα κοινωνία .
 

- δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στο έντονο ενδιαφέρον της βελγικής κοινωνίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, αλλά και στην ανάγκη των μελών της να δράσουν, μετά την επιβολή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών από την ελληνική άρχουσα τάξη, την ΕΕ και το ΔΝΤ.


- οργάνωσε πολλές δημόσιες συζητήσεις με αξιόλογους ομιλητές, προβολές , διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους φορείς. Συνέλεξε χρήματα για την υποστήριξη απεργιών (Χαλυβουργία, Χατζής, …) και άλλων κινημάτων (ΒΙΟ.ΜΕ, Σκουριές) στην Ελλάδα.

-  ανταποκρίθηκε σε δεκάδες προσκλήσεις από βελγικές οργανώσεις (συνδικάτα, ΜΚΟ, επιμορφωτικές) για την παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα.  


-  αποβλέπει στην αγωνιστική ένταξη των Ελλήνων στη βελγική κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της βελγικής και της ελληνικής κοινωνίας, και των κινημάτων στις δύο χώρες, 


-  αντιλαμβάνεται την Κοινότητα ως έναν ακόμα χώρο για τη συνέχιση της δραστηριότητάς της, και όχι σαν αυτοσκοπό, και πιστεύει ότι η Κοινότητα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σε σχέση με το δεύτερο μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα Ελλήνων στην ιστορία, που φτάνει αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο.


Περισσότερες πληροφορίες για την Πρωτοβουλία στο βλογ μας, στο facebook, και στο youtube.


Τι χρειάζεται να κάνετε για να συμμετάσχετε στις εκλογές:


- Εγγραφή στην κοινότητα: πρέπει να στείλετε ένα μέιλ με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο στο ekb-chb@skynet.be. Η συνδρομή είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την πληρώσετε ακόμα και την ημέρα των εκλογών.

- Παρουσία στις εκλογές: 21/4/2013 στη Rue de Suède 37, Saint-Gilles (η ημερομηνία των εκλογών θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί στη γενική συνέλευση της Κυριακής 17 Μαρτίου)

- Προαιρετικά, παρουσία στη γενική συνέλευση την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 3 μ.μ. στο ίδιο μέρος (αν δεν υπάρξει απαρτία, όπως αναμένεται, η συνέλευση θα αρχίσει μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 4 μ.μ. με τους παρόντες). Η Πρωτοβουλία σκοπεύει να προτείνει εκεί και ένα ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής, όπως υιοθετήθηκε κι από άλλες Κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού (Βερολίνο, Στοκχόλμη, Νέα Υόρκη κλπ), οπότε όσο πιο πολλοί είμαστε παρόντες για να το στηρίξουμε, τόσο το καλύτερο!

Τέλος, η Πρωτοβουλία σκοπεύει να οργανώσει ένα πάρτυ στο μυθικό Supermercado την Παρασκευή 12 Απριλίου, για να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να τα πούμε και σε πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Περισσότερες πληροφορίες εντός των ημερών!No comments:

Post a Comment