Tuesday, February 11, 2014

Σεξιστικές προσβολές Συριόπουλου προς την εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας στην ΕΚΒ


 
Σεξιστική λεκτική επίθεση από τον απεργοσπάστη της ΕΡΤ και βυσματία της ΝΔ Γιώργο Συριόπουλο αντιμετώπισε στο ΔΣ της περασμένης βδομάδας η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, Άρτεμις Ροδοπούλου. Η εκπρόσωπός μας ζητούσε εξηγήσεις πάνω στην πρόταση διοργάνωσης εκδήλωσης στην Ευρωβουλή με Έλληνες ευρω-υπαλλήλους και ευρω-βουλευτές πριν τις εκλογές. Ο Συριόπουλος άρχισε να απαντά ειρωνικά ότι "μπορούν να'ρθουν και τα παιδιά με τις καραμούζες", εννοώντας την Πρωτοβουλία, και στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά προς την Άρτεμη με ένα σεξιστικό σχόλιο τόσο τιποτένιο που δεν αξίζει καν να αναπαραγάγουμε εδώ. Όταν η Άρτεμις ρώτησε αν τον έχει προσβάλει ποτέ για να θεωρεί ότι έχει τέτοιο δικαίωμα, η απάντηση ήταν "όταν ανοίγεις πανό μπροστά μου, με προσβάλλεις". Η εκπρόσωπος μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ ο Συριόπουλος ψέλλιζε κάτι περί 'ποιητικής α(η)δείας'. 

Από ό,τι φαίνεται οι τοπικοί μνημονιο-τσολιάδες δεν έχουν ξεπεράσει ψυχολογικά την επικοινωνιακή νίλα που πάθανε με το πανό μας στο επίσημο άνοιγμα της Προεδρίας της Ντροπής στο Μποζάρ. Ας θυμίσουμε όμως κάποια πράγματα για τον εν λόγω "κύριο": o Συριόπουλος αποσπάστηκε από την ΕΡΤ με σκανδαλώδη τρόπο στις Βρυξέλλες το 2012 σε μια θέση δίχως αντικείμενο, με μηνιαίο επίδομα εκτός έδρας 1300 ευρώ, ενώ τα ετήσια εισοδήματά του άγγιζαν ήδη τα 100,000 ευρώ!

Όταν οι συνάδελφοί του εξεγέρθηκαν απέναντι στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ κι έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ευρωπαϊκής αντίστασης στη λιτότητα παίρνοντας τη λειτουργία της ΕΡΤ στα χέρια τους για πέντε μήνες, αυτός ήταν απέναντί τους, καταγγέλοντας τους ως βυσματίες, αυτός το Αρχιβύσμα, και καταστέλλοντας κάθε προσπάθεια να εκδοθεί αξιοπρεπής ανακοίνωση αλληλεγγύης από την ΕΚΒ.

Ο πανικός των στελεχών της ΝΔ φαίνεται σε κάθε δημόσια εκδηλωσή τους, όπως και το πραγματικό ρατσιστικό, σεξιστικό κι από κάθε άποψη σκοταδιστικό πρόσωπό τους, αυτό των υπηρετών της Τρόικας που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και σφαγιάζουν κοινωνικά τον ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε το γκρεμοτσάκισμά τους από την εξουσία να τους πονέσει όσο πιο πολύ γίνεται.

Να είμαστε όλοι στην ετήσια ΓΣ της Κοινότητας στις 23/03 και, ελλείψει απαρτίας, στις 06/04, και να καταγγείλουμε την πλειοψηφία της ΕΚΒ, για να αλλάξει επιτέλους χέρια η Κοινότητα και να γίνουν τα πάμπολλα πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν για τους Έλληνες των Βρυξελλών και της ευρύτερης περιοχής. Η Πρωτοβουλία αγωνίζεται καθημερινά, εντός και εκτός του ΔΣ, προς αυτήν την κατεύθυνση. 


No comments:

Post a Comment