Wednesday, May 29, 2013

Η κατάσταση στην ελληνική κοινότητα 3 μήνες μετά τις εκλογές

Στην Ελληνική κοινότητα των Βρυξελλών έχουν αρχίσει να προκύπτουν θέματα για τα οποία δεν ήμασταν ενήμεροι.

Από ότι διαφαίνεται η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου είναι σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια και βαδίζει προς κήρυξη χρεοκοπίας. Η ΟΕΚΒ ζήτησε από την ΕΚΒ τα χρήματα που δικαιoύται από τις συνδρομές των μελών (2000 Ευρώ) αλλά η ίδια χρωστάει στην Κοινότητα χρήματα (3300 ευρω) από τη μίσθωση του τελευταίου ορόφου. Τα χρήματα τα ζήτησε για να πληρώσει το επίδομα διακοπών της γραμματέως της χωρίς να μας γνωστοποιεί τι ποσό είναι αυτό ακριβώς και πως θα διατεθεί στην κοπέλα. Τελικά αποφασίστηκε να δοθούν κάποια χρήματα στην ΟΕΚΒ καθώς και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μικρότερο γραφείο και να δώσουν στην ΕΚΒ τα κινητά στοιχεία της (εκτυπωτές, γραφεία κλπ.) και να σβηστεί το χρέος τους από πλευράς ΕΚΒ. Μέχρι στιγμής έχει απλά σταλεί ένα γράμμα από την ΕΚΒ το οποίο καλεί την ΟΕΚΒ να πληρώσει όλες τις οφειλές και να μεταφερθεί ή να μετακομίσει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το δεύτερο θέμα προήλθε από τα δύο παιδιά που αφιλοκερδώς διαχειρίζονται την ιστοσελίδα, τα οποία θέλανε να τα παρατήσουν λόγω διαφόρων συμπεριφορών προς αυτούς. Τελικά θα σχηματιστεί μια επιτροπή με τέσσερα μέλη εκ των οποίων και ένας από την Πρωτοβουλία, για να δούμε πως θα συνεχίσει η λειτουργία της ιστοσελίδας. Θέσαμε επίσης θέμα για σχόλια φασιστικά, ρατσιστικά κλπ. τα οποία δεν πρέπει να ανεβαίνουν.

Η γραμματέας περιέγραψε τα καθήκοντά της, αλλά δεν έγινε καμιά συζήτηση επ’αυτού. Προτείναμε μέσω εμαιλ πρόσφατα να μην γράφει εκείνη τα πρακτικά των ΔΣ αλλά οι γραμματείς Α ή/και Β εφόσον η ίδια δεν μετέχει και περιγράφει ως υπερβολικό το φόρτο εργασίας της, έτσι ώστε να έχουμε πιο γρήγορη ενημέρωση. Παρ'όλα αυτά δεν έχουμε λάβει απάντηση.

No comments:

Post a Comment