Friday, September 27, 2013

Εξύβριση και απειλές εναντίον της Πρωτοβουλίας σε συνάντηση των ελληνικών συλλόγων στις 20/9/2013

Μαλ***, Ηλίθιε, Καραγκιόζη και Βλάκα!

...ήταν μερικά από τα ‘γαλλικά’ κοσμητικά επίθετα που άκουσε εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας όταν πήγε να παραστεί σε συνάντηση των ελληνικών συλλόγων των Βρυξελλών της 20/09/2013 για το πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτής της χρονιάς.

Όλα άρχισαν όταν στην αίθουσα μπήκε ο κ. Σταύρος Περδίκης, πρόεδρος της χρεοκοπημένης ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων και του συλλόγου Κρητών Βρυξελλών, στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα δείρει μέλη της πρωτοβουλίας, τον Οκτώβρη του 2011 μετά από παρέμβαση της σε εκδήλωση με Έλληνες ευρωβουλευτές. Όταν έτεινε το χέρι του προς τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας, εκείνος αρνήθηκε να του το δώσει υπενθυμίζοντάς του την απειλή που είχε εξαπολύσει και λέγοντας ότι η πρακτική των απειλών με βία ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους δε πρόκειται να γίνει πλέον ανεκτή.

Ο κ. Περδίκης έγινε έξαλλος και άρχισε να βρίζει ακατάσχετα βρίσκοντας άμεσα κόντρα-τενόρο τον κ. Σάκη Δημητρακόπουλο, πρόεδρο του Centre Hellénique. «Εμείς χτίσαμε τον ελληνισμό εδώ, δε θα μας δώσετε μαθήματα εσείς» , «εμείς δουλέψαμε στα εργοστάσια κι ήρθατε εσείς τώρα εδώ να μας πείτε», «πέρασε έξω», «δεν έχετε θέση εδώ» ήταν τα «επιχειρήματα» που διαδέχονταν τα διάφορα μπινελίκια. Ο Περδίκης κινήθηκε εκ νέου απειλητικά προς τον εκπρόσωπο μας λέγοντας του « άμα φας καμιά σφαλιάρα ». Αρκέστηκε να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι αφού εκείνος τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει κι ότι έχει το ελεύθερο να τον χτυπήσει μέσα στην Κοινότητα.

Όταν τους είπαμε ότι αυτές ακριβώς οι νοοτροπίες οδήγησαν στην ενδυνάμωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αντέτειναν ότι οι αριστεροί φταίνε γι’αυτήν. Ο Πρόεδρος Δ. Αργυρόπουλος, αφού δεν είχε βγάλει μιλιά όσο οι κκ. Περδίκης και Δημητρακόπουλος ήταν όρθιοι και ωρύονταν, όταν αυτοί κάθισαν ρώτησε το μέλος της Πρωτοβουλίας αν έχει έρθει για καβγά!

Ο κ. Αργυρόπουλος, λιγες μερες μετα την δολοφονια του Παυλου Φυσσα, δήλωσε και πάλι ότι θα συναντούσε το Μιχαλολιάκο στην Κοινότητα όπως κάθε αρχηγό. Τη ΓΣ του περασμένου Μάρτη στην οποια είχε περάσει ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ, την έχει απλά γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Όταν αρχίσαμε επιτέλους να συζητάμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των ελληνικών συλλόγων προτάθηκε αυτό να προσαρμοστεί ή και να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την «ελληνική προεδρία» της ΕΕ. Η πρώτη εκδήλωση που πρότειναν είναι ένα κονσέρτο στο Bozar με 50-60 ευρώ είσοδο.

Η Πρωτοβουλία επισήμανε καταρχάς την τραγική ειρωνεία να παριστάνει την «Προεδρεύουσα» μια χώρα που είναι υπό απόλυτη ξένη εντολή, και να αναγκάζεται να σπαταλήσει χρήματα για άχρηστες δημόσιες σχέσεις ενώ στην Ελλάδα η κοινωνία σφαδάζει!

Διατύπωσε επιπλέον τη θέση ότι ως μεταναστευτική κοινότητα, η ΕΚΒ θα πρέπει να επιδιώξει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με τρία μηνύματα : 1) κατάργηση των βάρβαρων μνημονίων παντού στην Ευρώπη, 2) στάση πληρωμών στους τραπεζίτες σε όλη την Ευρώπη, 3) αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΚΒ θα πρέπει να συνεργαστεί με μια ελληνική κυβέρνηση για τέτοιες εκδηλώσεις, μόνο αν αυτή κυρήξει την απειθαρχία στη γραφειοκρατία της ΕΕ και τις πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας που επιβάλλει. Η παρούσα κυβέρνηση δε μπορούμε παρά να ζητήσουμε σα μεταναστευτική κοινότητα να πέσει καθώς παραβιάζει τα ανθρώπινα, οικονομικά, κοινωνικά και κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Τότε, ο κ. Αργυρόπουλος θέλησε να αποσπάσει υπόσχεση ότι η Πρωτοβουλία δε θα οργανώσει καμία διαμαρτυρία έξω από εκδηλώσεις για την Προεδρία.

Η Πρωτοβουλία δήλωσε ότι θα αποφασίσει αν θα συμμετέχει στη διοργάνωση με βάση την τελική μορφή του προγράμματος κι ότι διατηρεί το δικαίωμα της στη δημόσια διαμαρτυρία αν διαφωνήσει. Ο κ. Αργυρόπουλος είπε ότι αν επιχειρηθεί «σαμποτάζ», θα «έχετε προβλήματα με τη βελγική αστυνομία». Στην ερώτηση αν πχ. θεωρεί «σαμποτάζ» ένα πανώ και φυλλάδια έξω από το Bozar απάντησε θετικά.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είχε ήδη πεταχτεί πάλι από την καρέκλα του λέγοντας ότι «άμα είναι να κάνουμε ψηφοφορίες, καλύτερα παρατήστε το». Τόσο μεγάλος δημοκράτης είναι κ. Δημητρακόπουλος που λίγο πολύ δήλωσε ότι οι μειοψηφίες του «ανεβάζουν την πίεση»!

Κάποιοι «παράγοντες» της ελληνικής κοινότητας θα ήθελαν την Πρωτοβουλία να κουνά σημαιάκια και να βαράει παλαμάκια ρίχνοντας και κανένα συρτάκι πού και πού, συμμετέχοντας στα φολκλόρ πανηγύρια τους. «Λυπούμαστε» που θα τους απογοητεύσουμε.

Φαίνεται ότι το θράσος κάποιων ξεχειλίζει όταν συνειδητοποιούν ότι οι καιροί του ‘business as usual’ στην κοινότητα έχουν πλέον αποδημήσει σε άλλους τόπους, σκιερούς. Ας συνειδητοποιήσουν ότι ούτε οι απειλές ούτε η φυσική βία θα μας αποτρέψει από το να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Ας το ξαναπούμε για να το εμπεδώσετε μιας και ρωτάγατε ποιοι είμαστε. Είμαστε μια Πρωτοβουλία εργαζομένων, φοιτητών και άνεργων στις Βρυξέλλες που έχουμε ένα κοινό παρονομαστή: Την αλληλεγγύη στην υπεράσπιση (με νύχια και με δόντια) των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αλλά και όλων των κατοίκων της Ελλάδας, κόντρα στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας και την οργάνωση και πάλη των εδώ Ελλήνων μαζί με τους ντόπιους συνανθρώπους τους για μια καλύτερη ζωή σε μια πιο δίκαια κοινωνία.

No comments:

Post a Comment